2012. június 1., péntek

Új kalandok jönnek

Június 25-től Finnországban dolgozom a Teklánál, a BIMsight Structures nevű szoftvert fogom heggeszteni. Valahol Espooban (térkép; wiki angolul/magyarul) fogunk majd lakni, ahol az iroda is van.

A nulladik kalad egy új útlevél beszerzése lesz, amire hiába lenne négy hetem itt, mégis Magyarországon kell elintéznem, mert itt 5 (igen, öt) hét lenne, mire oda a kérelem, vissza az útlevél megjárja az utat diplomata-postával. (Lovas nemzet a magyar, de ezt a látszat ellenére nem lovon hozzák-viszik, csak kéthetente egyszer van diplomataposta.) Szóval az optimális megoldás Budapesten intézni ezt, személyesen, sürgősséggel, 3 nap alatt. (Szokásos audiencia a Rudasban valószínűleg 13-án délután.)

Az első kaland pedig a költözés lesz. Én 25-én reggel állok munkába, de a család másik kétharmada meg az összes cuccunk minimum július közepéig itt maradnak Brüsszelben. Ennek az az oka, hogy a költözést a Bizottság fizeti, akiknek először jóvá kell hagyniuk a költöztető cég ajánlatát, ami 6 hét. (Nagyjából 5 A/4-es oldalt kell majd elolvasniuk.) Szóval az a terv, hogy én elindulok 23-án kedvenc légitársaságommal(*), az AirBaltic-kal Rigán keresztül, megérkezem egy kb. egy hónapra bérelt, bútorozott apartmanba, keresek(**) egy üres lakást minél hamarabb és amikor a hölgyek meg a cuccok megérkeznek, akkor beköltözünk oda, jól.

Lényeg a lényeg, izzítsátok az RSS-olvasókat, a Twitter-klienseket és a rendszeres bloglátogatást, mert most megint lesz itt izgalmas tartalom.

(* Az egyetlen lágitársaság, ahol a biztonsági táncban azt mondják, hogy "...amikor a kabinban lecsökken a légnyomás...".)

(** S. keres jónak tűnő helyeket ezen az internetten, én megnézem és körbefényképezem őket személyesen, aztán Skype-on megtanácskozzuk, mi legyen.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.